KOSTEUTA, SUOJAA JA SÄILYTÄ

25.08.2023

Kosteus, kosteus ja kosteus - ihonhoidon ikuisuusaihe, eikä suotta! Olen aikaisemmassa työssäni hoitavana kosmetologina usein keskustellut asiakkaiden kanssa ihon kosteustasapainon merkityksestä ja siitä, kuinka se vaikuttaa moniin muihinkin asioihin ihossa. Ja juuri tämän vuoksi se onkin yleensä ensimmäinen asia, joka kannattaa hoitaa kuntoon.

Ihon kosteustasapainon heikentyminen tuo usein ajan kanssa mukanaan muitakin ihopulmia. Kuivan ja kosteusköyhän ihon oma luontainen puolustuskyky on heikentynyt ja siksi se reagoi voimakkaammin ärsykkeisiin. Iho voi punoittaa herkemmin ja rasvoittuvan ihon kuiva ja tiukka pinta tukkeuttaa herkemmin talin ihohuokosiin aiheuttaen näppyjä. Usein näihin ongelmiin saadaan helpotusta jo sillä, että ihon kosteustasapaino saadaan korjattua. Herkän ja reagoivan ihon luontainen puolustuskyky paranee ja punoitus rauhoittuu. Pintakuiva ja rasvoittuva iho yleensä yrittää paikata kosteuden puutetta kiihdyttämällä talineritystä ja kierre on valmis. Tällöin kosteuden lisääminen tasapainottaa myös talineritystä.

KUINKA TÄTÄ KOSTEUSTASAPAINOA SITTEN KORJATAAN?

Ihan ensimmäiseksi kannattaa kiinnittää katse ihon puhdistustuotteisiin. On erittäin tärkeää puhdistaa iho riittävän hellävaraisilla tuotteilla. Vastaamalla muutamaan kysymykseen pääsemme nopeasti perille siitä, että onko käytetty puhdistustuote iholle sopiva.

Kiristääkö ihoasi puhdistuksen jälkeen? Onko sinulla puhdistuksen jälkeen tarve saada nopeasti kasvoillesi jotain kosteuttavaa?

Olet varmasti monesti kuullut jonkun sanovan saunan tai suihkun jälkeen, että nyt on pakko saada nopeasti kasvoille rasvaa. Tämä kertoo siitä, että käytetty puhdistustuote on vienyt kasvoilta "kaiken". Tarkoitan tällä sitä, että hellävarainen puhdistustuote puhdistaa kasvot niin, ettei ihon oma normaali suojakerros kärsi. Silloin iho tuntuu puhdistamisen jälkeen pehmeältä ja joustavalta ja siihen voi kaikessa rauhassa lisätä hoitotuotteet.

Feel Free sarjasta löytyy puhdistustuotteita jokaiseen makuun ja erilasille ihoille. Puhdistustuotteiden kattava valikoima sisältää erittäin hellävaraisen ja kermamaisen pehmeän Puhdistusmaidon - Facial Cleansing Milkin. Tämä sopii erittäin hyvin kuivemmalle ja herkemmälle iholle. Normaalille ja sekaiholle hyvä vaihtoehto on myös kuohkea Puhdistusvaahto - Facial Foam Cleanser. Sarjan Puhdistusgeeli - Purifying Gel Cleanser on suunnattu rasvoittuvalle iholle. Tämä sulfaatiton geeli puhdistaa hieman tehokkaammin, kuitenkaan kuivattamatta ihoa.

SUOJAA JA SÄILYTÄ KOSTEUS IHOLLASI - Hyaluronic Acid+2 hoitolinja

Hyaluronic Acid+2 hoitolinjan tuotteet sisältävät runsaasti useampaa Hyaluronihappoa erikokoisina molekyyleinä. Erikokoiset molekyylit imeytyvät ihossa eri kerroksiin ja silloin kosteus myös säilyy paremmin. Hoitolinja on kehitetty erityisesti ihon kosteustasapainon palauttamiseen ja säilyttämiseen. Kosteusveden laiton jälkeen tulee kosteus "lukita" ihoon täyteläisemmän koostumuksen omaavilla tuotteilla. Hoitovoide suojaa kosteuden haihtumista ihosta sekä ulkopuolisilta ärsykkeiltä.

Hyaluronic Acid+2 linjan hoitovoide - Intensive Nourishing Day Cream sopii kaikille ihotyypeille, jotka kaipaavat kosteutta. Nimestään huolimatta se sopii käytettäväksi aamuin illoin yhdessä Hydrating Mist kosteusveden kanssa. Täydennä hoitorutiinisi saman hoitolinjan raikkaalla silmänympärysseerumilla - Glowing Eye Serum. Molemmat Hyaluronic Acid+2 hoitolinjan tuotteet sisältävät Hyaluronihappojen lisäksi kosteuttavaa Aloe Vera-mehua, ihoa kirkastavaa Kiiwiä sekä virkistävää Matcha teetä.

Nautitaan kolkuttelevan syksyn raikkaudesta ja lempeästä ihonhoidosta!

Saara

"ensin 20 v hoitolayrittäjänä ja nyt 4Dream-luonnonkosmetiikan maahantuonnissa- myynnin ja markkinoinnin parissa"