Toimiva tipsit talveen

22.12.2021

On raikas talvisää ja lunta tulvillaan – ainakin täällä Itä-Suomessa! Ihana luminen maisema houkuttelee ulkoilemaan ja luontoon liikkumaan.

Talventulon huomaa usein muustakin kuin raikkaasta säästä ja lumentulosta - talvisää tuntuu myös ihossa. Kuiva ja kirpsakka pakkasilma sekä lämmitetty huoneilma haihduttavat tehokkaasti kosteutta iholta. Välillä saattaa tuntua, että rasvaaminen on loputon työmaa. Muutamilla pienillä ja toimivilla tipseillä päästään siinäkin urakassa vähän helpommalla.

Puhdistus - kaiken a ja o

Ensimmäisenä kannattaa tarkastaa pesutuotteet; pesethän varmasti riittävän hellävaraisilla ja kuivattamattomilla tuotteilla? Jimmy Boyd tarjoaa peseytymiseen todella hellävaraiset suihkugeelit, joissa puhdistavina ainesosina käytetään sokereita. Suihkugeelillä kannattaa pestä vain todella pesua tarvitsevat paikat kuten kainalot tms. Niiden ja hiusten pesun jälkeen kostealle vartalon iholle kannattaa levittää ravitseva Jimmy Boydin hoitoöljy, jonka annetaan vaikutella muutamia minuutteja ja lopuksi nopea huuhtaisu mielellään viileähköllä vedellä. Näin vältät ihosi kuivumisen ja se on pesun jälkeen todella pehmeä ja kosteutettu. Tämä myös vähentää jatkuvaa rasvaamisen tarvetta! Mikäli kuitenkin haluat vielä lisätä kosteutta ihollesi, levitä suihkun jälkeen kevyt ja nopeasti imeytyvä Jimmy Boydin kosteusemulsio. Kaikkia Jimmy Boydin tuotteita löytyy viidessä hurmaavassa tuoksulinjassa. 

Ihonhoito talvella

Kasvojen iho

Entäs sitten se kasvojen iho, joka on aivan paljaana vastaanottamassa kaikki tuulet ja tuiskut?! Kasvojen puhdistuksessa on aivan yhtä tärkeää valita omalle iholle ja vuodenaikaan sopivat puhdistustuotteet. Monesti talviajan puhdistustuote on vieläkin hellävaraisempi ja lempeämmin puhdistava kuin kesällä. Esimerkkeinä erityisesti talviaikaan sopivista puhdistustuotteista kasvoille voisi mainita; Beauty Gardenin Kamomillapuhdistuksen sekä Feel Freen Rose & Berries Balmy Cleanserin ja Feel Freen Facial Cleansing Milkin. Puhdistuksen jälkeen tarvitaankin sitten rutkasti kosteutta. Kimmoisa ja hyvinvoiva iho tarvitsee paljon vesipohjaista kosteutta. "Janoista" ja kosteusköyhää ihoa voidaan kosteuttaa kerrostamalla sinne useita kerroksia Feel Freen kosteusvettä; Hemp & Centella Invigorating Mist. Vesipohjainen kosteus ei kuitenkaan pysy ihossa yksistään kovinkaan pitkään ja sen vuoksi talvi-iho kaipaa usein myös rasvaisempia ja öljypohjaisia tuotteita. Öljy kykenee eri tavalla sitomaan kosteutta ihoon, jolloin se ikään kuin lukitsee sen sinne. On siis tärkeää kosteuttaa ihoa, mutta yhtä tärkeää on myös edesauttaa kosteuden säilymistä ihossa. Toimivia kasvoöljyjä ovat Balmyoun kahviöljy sekä Beauty Gardenin Valkoistenkukkien yöseerumi ja Beauty Gardenin kehäkukkaöljy.

Kasvojen iho kaipaa talvella myös erityistä suojaa. Ihoa kannattaa suojata kosteuden haihtumiselta, mutta myös auringolta, joka toivottavasti alkaa mahdollisimman pian kevättalvella piristää päiviämme. Keväthangilla kasvojen ihoa suojaa erinomaisesti vedetön We Love The Planetin aurinkosuojastick. Pilvisellä säällä ihonsuojaksi sopivat hyvin Bohon voidemeikkipohja sekä puuterit. Ei ole siis ollenkaan turhamaista puuteroida nenäänsä myös hiihtoreissuille!

Muutamat tipsit vielä pakkaspäivien varalle sähköisen takkutukan taltutukseen. Erinomaisena sähköisyyden poistajana sekä hiuksia ravitsevana paikallishoitona voit käyttää Beauty Gardenin palavoiteita, jotka kulkevat helposti mukana reissuillakin. Hiero hieman palavoidetta käsiin ja levitä siitä sähköisille hiuksille. Parasta on, että tällä samalla tuotteella hoidat myös pakkasen puremat muualtakin; kuivat huulet, poskipäät, kynsinauhat jne. Takkutukan taltutukseen toimii Überwoodin hiuksiin jätettävä hoitosuihke. Se helpottaa hiusten selvittämistä ja poistaa sähköisyyttä samalla kosteuttaen hiuksia.
Testaa tipsit ja nautitaan talvesta!  

Nautitaan talvesta ihoa suojaten!

Saara

"ensin 20 v hoitolayrittäjänä ja nyt 4Dream-luonnonkosmetiikan maahantuonnissa- myynnin ja markkinoinnin parissa"