MIKSI BALMYOUN KARITEVOI ON YKSI MYYDYIMMISTÄ TUOTTEISTAMME?

04.11.2021

Taustaa...

Balmyou Nilotica Karitevoi on tullut 4Dreamin maahantuonnin valikoimaan syksyllä 2018. Siitä lähtien tuote on nauttinut myydyimmän tuotteen paikallaolosta. Mikä tästä tuotteesta tekee sitten niin ainutlaatuisen, että sitä myydään enemmän kuin suomalaisten suosimaa meikkivoidetta tai ripsiväriä tai vaikkapa suomalaisten herkkähipiäisten shampoota?

Balmyou on tuotebrändinä – kosmetiikkamaailmassa – erilainen. Olemme usein kosmetiikkamaailmassa tottuneet siihen, että meille kerrotaan tuotteen valmistusmaa, mutta kuinka moni asettaa kysymyksen tuotteessa käytettyjen raaka-aineiden alkuperällä. Tiesitkö Sinä, että karitevoi raaka-aineena on yksi kosmetiikka-alan yleisimpiä ainesosia? Entä oletko kuullut puhuttavan suomalaisesta karitevoista? Vastauksena kohautan jälkimmäiseen, että sellaista ei ole olemassakaan! Ei karitevoita eli sheaa voi kasvattaa edes Euroopassa! Sheapuu kasvaa päiväntasaajan alueella Afrikassa. Balmyou haluaa tuoda esille kosmetiikan raaka-aineiden ALKUPERÄÄ ja sitä, että meidän tulisi antaa kunnia sinne, minne kunnia kuuluu! Siksi jokaisesta Balmyoun tuotteesta menee 1% Fort Portal kylän lasten ja nuorten koulunkäynnin ja terveyden edistämiseen ja siksi Balmyoun tuotteissa lukee "proudly made in Africa". 

Karitevoi (karite – sana on ranskankielisestä sanasta johdettu ja shea taas englanninkielisestä) saadaan Sheapuun marjoista puristamalla. Usein Shea käsitellään eli raffinoidaan, jolloin se puhdistetaan (myös sokerille tehdään samoin). Puhdistettaessa sheasta tulee valkoista sekä siitä on poistunut myös vitamiineja sekä hivenaineita. Balmyoun karitevoi on puhdistamatonta eli raffinoimatonta Nilotica sheaa, jota saadaan villisti kasvavasta puusta, käsin kerättynä. Nilotica on sheapuiden lajike, joka tuottaa sheamarjoja, joista puristetaan kylmäpuristusmenetelmällä nilotica sheaa.

Nilotica Sheassa on suuri määrä Omega-6 ja -9 rasvahappoja, siksi se on kellertävää. Niloticaa pidetään sheavoiden kuningattarena ja osa on jopa sitä mieltä, että sen vaikutukset ovat niin erilaiset perinteiseen, raffinoituun sheaan verrattuna, että puhutaan eri aineesta. Runsaiden rasvahappojen lisäksi Niloticassa on 25 % enemmän allantoiinia sekä E-vitamiinia kuin perinteisessä sheassa.

No mihin Balmyoun Nilotica Sheaa sitten voi käyttää? Vastaus on helppo – ihan kaikkeen! Voit käyttää tuotetta turvallisesti niin vauvan vaippaihottumaan kuin vaarin varpaille – ja kaikkeen siltä väliltä! Olemme kuulleet tätä käytettävän hiusten hoitoaineena, lievittämään jalkapohjan kuivia kantapäitä sekä kasvovoiteena pakkaspäivien jälkeen!

Ketkä käyttävät Balmyoun sheavoita? 

Monella perheellä tuote on olohuoneen pöydällä, josta koko perheen on sitä helppoa ja turvallista käyttää. Balmyoun Nilotica shea on käytössä niin raavailla miehillä, jotka tekevät rakennushommia tai laskettelevat talvella. Toisilla se on matkassa mukana merkkikäsilaukussa, josta sitä on näppärä sipaista kuiville kynsinauhoille ja huulille. Joten vastauksena siihen, että ketkä käyttävät ja missä on; kaikki ja lähes kaikkialla! Voisiko tuotteelta siis muuta toivoa? En tiedä. Ehkä vielä se, että kaiken kukkuraksi tämä on hajusteeton, väriaineeton ja pakattu täysin muovittomasti kierrätyslasista pakattuun purkkiin. Ja hei – olen useammin kuin monesti kuullut todettavan; "tämä on yksi kauneimpia tuotteita, mitä olen nähnyt".  

Jotta ihmekös tämä on myydyin tuotteemme – ollut jo 3 vuoden ajan!

Nyt olemme jälleen menossa talvea kohti ja se jos mikä on tämän tuotteen näytön paikka!

Johanna Tammi-Ikonen

"yrittäjä yrityksessä 4Dream"